Hygiënecode Online ' alles in 1 APP '
Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er dingen mis gaan, wat onze veiligheid in gevaar kan brengen.
Hazard: Een ‘hazard’ is een gevaar dat in een product aanwezig kan zijn en vervolgens een bedreiging voor de gezondheid van de consument kan vormen. Het gaat daarbij om:Microbiologische gevaren: bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Chemische gevaren, oftewel schadelijke stoffen: dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten bestrijdingsmiddelen, enzovoorts. Fysische gevaren: glas, botdeeltjes, scherpe metaal- of houtdeeltjes, enzovoorts.
Analysis: ‘Analysis’ staat voor het analyseren van de mogelijke aanwezige gevaren. Er moet een inschatting gemaakt worden van het risico. Het risico is een combinatie van de kans op het gevaar en de ernst van de gevolgen voor de gezondheid als dit zou gebeuren. Kort weergegeven geldt risico = kans x ernst.
Citical Control Points: ‘Critical Control Points’ zijn punten in het proces die onder controle gehouden moeten worden om een gevaar te voorkomen, of terug te brengen tot een acceptabel niveau.
* BIJ ALLE MODULES STAAT IN DE MEER INFO WAT DE CCP's ZIJN ( dus de risico's) EN WAAROM ER REGISTRATIE HOORT PLAATS TE VINDEN! DAARDOOR IS HET NIET ALLEEN IETS INVULLEN MAAR IS HET OOK SNAPPEN WAAROM!
Temperatuur bewaking:
Met de gebruiksvriendelijke registratie- en bewakingssystemen heeft u 24/7 real-time controle op de CCP’s van o.a. werk- en opslagruimtes, koel- en vriescellen, toonbanken, vitrines, ovens en warmhoudkasten, bakwanden en uw bestel- of vrachtwagen.
Het komt nog vaak voor dat het monitoren handmatig uitgevoerd wordt. Dit kost erg veel tijd en de kans is aanwezig dat het monitoren aan uw aandacht ontsnapt. Om volledig inzicht te krijgen in uw koelketen en de veiligheid van uw producten te kunnen waarborgen adviseren wij het proces gemakkelijker, sneller en efficiënter te maken.
ALLERGENEN OPLOSSING:
Iedere horecaondernemer is verplicht om allergeneninformatie te geven aan gasten die daarom vragen, dit is bepaald in de Etiketteringswet. Dat geldt voor eetcafé's, lunchzaken, snackbars en restaurants. Hygiëncode Online kan je hier gemakkelijk bij helpen, we geven je graag enkele tips hoe je jouw gasten kunt informeren over de verwerkte allergenen in uw producten.
De Europese Unie heeft bepaald dat de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken vermeld moeten worden. Het gaat hierbij om allergenen zoals glutenbevattende granen (o.a. tarwe en rogge), ei, vis, pinda, noten, soja, melk en schaal- en weekdieren. In totaal gaat het om 14 voedingsallergenen.
Vanaf 1 oktober 2021 gaat de NVWA de controle op de juiste uitvoering van de allergenenwetgeving meenemen in de reguliere inspecties. Sinds 13 december 2014 zijn ondernemers verplicht om consumenten te kunnen informeren over aanwezige allergenen in zowel verpakte en onverpakte producten als de gast hierom vraagt.
De Allergenen kaart:
Het is een overzicht van producten uit uw keuken met alle allergenen informatie. Dez kunt u simpel zelf samenstellen in het beheer gedeelte. Maar je kunt ook vanuit de module receptenmap plus een recept invoeren waarna er een totaal overzicht komt van allergenen uit alle grondstoffen in het recept en deze zet het systeem dan in uw allergenenkaart.
MOLENZICHT 4A
4881BW ZUNDERT
076-7002347 / 0611186940
info@haccpoplossing.nl
MET ERKEND: